Min yngste lillesøster skal gifte seg i sommer og min eldste lillesøster har derfor kommet til Norge for anledningen. Danny er ivrig på fisketur og jeg er ikke sen å be, selv om jeg ser at Linn helst vil holde familien samlet på hytten for en fellestur med barna. Likevel; hun er ikke vanskelig å overtale når Danny spør pent.

Vi står tidlig opp til kraftig regnvær, men det er ikke tvil om at turen skal gjennomføres: Fisken biter ofte godt i slikt vær. Det er jo bare til å ta med fingerhansker.

Vi sykler det første stykket oppover dalen før vi tar beina fatt innover.  Snart bærer det bratt oppover og når vi er nesten opp må vi bestemme oss for å velge storørretvannene der Danny har vært tidligere, eller om vi skal prøve et nytt sted. Han stemmer for det siste, selv om jeg advarer om at det er en så strabasiøs tur at ytterst få andre,  fjellvante folk tar denne turen.

Vi karrer oss forbi klippesprang og tett ormegress og turen blir nok mer luftig enn Danny hadde sett for seg, men han klager ikke. Det gjør han forresten aldri.

To gode kompiser

Jeg har sett meg ut en fantastisk fiskeplass i 1100 meters høyde. Ryktene blant den virkelig harde kjernen av fjellfiskere skal ha det til at det skal gå stor fisk i vannet. Det har jeg selvfølgelig allerede sjekket at stemmer. For ikke å gå i veien for hverandre når vi fisker velger jeg å vasse over elven og stille jeg meg på motsatt side av vannet. Danny har ikke lyst til å vade i det kalde vannet; han er tydeligvis kald og våt nok fra før.

Det viser seg raskt at jeg har vært heldig med valget; På kort tid lander jeg tre solide rugger, der en av dem blir med hjem for røyking senere i sommer.

storørret

Det har vært en lang tur allerede, men jeg overtaler Danny til å bli med opp i høyden for å beundre utsikten. Jeg forteller ham at vi skal opp i 1400 meters høyde til villreinens rike, og dette frister nok mer enn å karre seg tilbake langs vannet. Det har i mellomtiden sluttet å regne. Faktisk klarner det opp såpass at vi kan skimte både Folgefonna, Hardangerjøkulen og Syrdalsbreen i det fjerne.

Vel nede blir det tid for et bad, selv om han frøs aldri så mye tidligere på turen. Takk for turen Danny!

IMG_3873

 

 

 

Tagged with →