Møsnuken er en, etter forholdene, anonym fjelltopp i Os kommune. Står man i Os sentrum kan man ikke helt forestille seg den spektakulære utsikten man har fra toppen. Og utsikten er virkelig fantastisk! På vei mot toppen går jeg og småprater med Daniel og i en god stund befinner jeg meg i tankene i høyfjellet på Mjølfjell. Utsikten fra de høye toppene i Mjølfjellstraktene er enorm den, men Møsnuken med sine 640 moh kan glatt måle seg med betraktelig høyere fjell. Dette skyldes nok at de fleste andre fjelltoppene ligger langt unna, med fjorden langt under oss og fjellrekken fra Stord i vest til Folgefonna i Øst som et storslått skue som opptar hele horisonten. Snur en seg ser en fjellene fra Kvanskogen i øst til småøyene ytterst i havgapet utenfor Øygarden i vest.

Vi starter turen fra parkeringen på Tøsdal og velger å klatre rett opp på Tøsdalsfjellet. Det blir en skikkelig bratt start på turen, men vi kommer desto raskere opp i høyden og solen.

Vel oppe på Tøsdalsfjellet går det slakt oppover og innover mot toppen av Møsnuken. Innunder toppen skal det ligge et flyvrak fra krigens dager. Ina nyter utsikten og solen, mens Daniel og jeg løper en runde i terrenget for å finne restene av flyet, uten hell. Vi er enige om at vi skal opp og gjøre et nytt forsøk på å finne det til sommeren.

IMG_3082

IMG_3079

IMG_3078

IMG_3085

IMG_3083

IMG_3086

IMG_3088

IMG_3089

IMG_3091

IMG_3093

IMG_3096